Vedligeholdelse

Forældet information
Planlæg vedligeholdelsen af dit websted.

Statiske hjemmesider bærer ofte præg af forældede informationer. Det er data som receptionen sidste år der ikke er fjernet fra hjemmesiden, medarbejdere der ikke arbejder der mere. Det er ofte også den anden vej at nye informationer ikke finder vej til hjemmesiden. Et utal af virksomheder som jeg har set søger medarbejdere, men ikke på deres dertil indrettede plads på hjemmesiden!

Vi laver alle den slags forglemmelser, indtil vi finder et behov for at sætte opdateringer i system ved at udforme procedurer, udnævne ansvarlige m.m.

Selvfølgelig har vi forudset på en statisk hjemmeside ikke at skrive hvor gammel virksomheden er, men årstallet den blev grundlagt.

Der er mange andre detaljer der irriterer brugere af vores hjemmesider, små detaljer der ikke opdateres og som fortæller brugeren at firmaet ikke interesserer sig for indholdet. Det behøver ikke at være sandt set med firmaets øjne, men man overser dem i farten af nye tiltag på hjemmesiden.

Vedligehold er som regel en del af det at have et websted. Den besøgende forventer a`jourført information. Forældet information vil som oftest resultere i at den besøgende ikke vender tilbage.

Opdatering

At præsentere firmaet på internettet kan gøres for et relativt lille beløb. Et websted bør dog opdateres - når informationerne bliver forældede, når priserne bliver ændret, når nye produkter ønskes præsenteret mv.

Omkostninger til hvordan opdateringen foretages påvirker også prisen. Du skal måske betale designere for at lægge nye informationer på hjemmesiden. Du kan også opdatere dem selv med et CMS, det er et system der styrer indholdet. CMS er forkortelsen for Content Management System på dansk Indholdsstyret system, et sådant system bygger på få forudsætninger af brugeren der opdaterer informationer, i bedre systemer svarer det til at bruge almindelig tekstbehandling. CMS er lidt dyrere i drift og indkøb og skal opvejes mod behovet for opdatering af hjemmesiderne.

Omkostninger ved opdatering på hjemmesider er modsat trykte brochurer langt mindre.

Ressourcer Hvorfor Google Kirkerne.dk har denne forklaring på hvorfor du skal bruge Google til søgning. Webguru Fordyb dig i webguruen Jacob Nielsen's hjemmeside om godt webdesign.
Produkter Webdesign Få et professionelt webdesign til dine hjemmesider. Bliv fundet Optimér dine hjemmesider til søgemaskiner. Søgeord Find de rigtige søgeord til dine hjemmesider. Visitkort Start din præsentation på Internet med et visitkort. Styr selv Styr selv indholdet på dine hjemmesider med Content Management System. HelpdeskEffektiviser din support-organisation med et Helpdesksystem. Fjern tidrøvere der forhindrer fokus på problemløsning. Bookingsystem System for reservation af lokaler, udstyr, personale. Udskriver arbejdsplaner og ugeskema for opslag.
Citat Den styrer bedst, som styrer mindst.

Lao-tze

Professionelle løsninger til Internettet. Webdesign, e-handel, cms, søgeoptimering, webhotel, analyse, Intranet mm.