Teknologi :: CMS System

CMS
Er et indholdsstyret System.

CMS er forkortelsen af Content Management System på dansk går det under termen Indholdsstyret System. CMS er en bred term for, at vi kan lægge indhold i hjemmesider uden at skulle anvende specieller programmer til html-design. Termen er bred fordi, der kan lægge alle mulige formål i det. Det kan være fra et system der er generel, hvor indholdet skrives ind i noget der mere eller mindre kan minde om tekstbehandling. Det er kan også være meget specifikke formål, hvor vi f.eks. kan indtaste informationer som til en database, informationer om varer med højde, bredde, dybde, farve, pris m.m.

Søgemaskiner

Søgemaskiner pas på
CMS i forhold til søgemaskiner, kan udløse at alle hjemmesider ses som én hjemmeside.

Mange CMS'er har et problem i forhold til søgemaskiner, det er måden som adresselinien i browseren bygges op på. De kan f.eks se ud som følger:

http://firma.dk/side.php?id=7621

http://firma.dk/side.php?id=3455

Problemet ligger i at set fra søgemaskinen er disse 2 sider den samme, nemlig side.php resten af adresselinien er parameter til den samme side. Søgemaskinen kan uheldigvis vælge kun at indeksere en af siderne. Derved tabes vigtige søgeord til siderne. Nogle CMS'er har dog fundet en teknologisk løsning på et sådant problem, ved at adresselinien opbygges anderledes og ”narrer” søgemaskinen til at se dem som adskilte hjemmesider.

Teknologien i søgemaskiner udvikler sig dog hen imod at løse problemet med samme side og er i dag ikke et større problem. Et andet væsentlig problem i forhold til søgemaskiner er, at søgemaskiner finder de vigtige søgeord i titlen til siden, et faktum der negliseres af mange CMS leverandører.

 

Ressourcer Hvorfor Google Kirkerne.dk har denne forklaring på hvorfor du skal bruge Google til søgning. Webguru Fordyb dig i webguruen Jacob Nielsen's hjemmeside om godt webdesign.
Produkter Webdesign Få et professionelt webdesign til dine hjemmesider. Bliv fundet Optimér dine hjemmesider til søgemaskiner. Søgeord Find de rigtige søgeord til dine hjemmesider. Visitkort Start din præsentation på Internet med et visitkort. Styr selv Styr selv indholdet på dine hjemmesider med Content Management System. HelpdeskEffektiviser din support-organisation med et Helpdesksystem. Fjern tidrøvere der forhindrer fokus på problemløsning. Bookingsystem System for reservation af lokaler, udstyr, personale. Udskriver arbejdsplaner og ugeskema for opslag.
Citat Det sværeste ved at gøre gode forretninger er at afstå fra de dårlige.

Simon Spies


Professionelle løsninger til Internettet. Webdesign, e-handel, cms, søgeoptimering, webhotel, analyse, Intranet mm.